Їсторія Буджаку. Методичні рекомендації для дослідження гастрономічної спадщини

Болгари, гагаузи, молдовани, росіяни та українці, які мешкають навколо найбільшого українського озера Ялпуг, зберегли традиції і водночас збагатились від міжетнічних контактів. Гастрономічний етно-фестиваль «Буджак фест» демонструє хитросплетіння рецептів та мелодій, які зібрались на берегах Ялпуга зі всього світу. Дослідження гастрономічної спадщини проводили школярі місцевих шкіл під керівництвом своїх вчителів та науковців з Одеси. В результаті з’явився огляд гастрономічної спадщини Буджака.
Володимир ПОЛТОРАК. Їсторія Буджаку або як його ще називають Південної Бессарабії. Методичні рекомендації для дослідження гастрономічної спадщини. – Одеса, 2021. – 40 с. – Режим доступу: https://budjakfest.com
Анотація

У виданні опубліковані дванадцять Їсторій з регіону Буджак, які супроводжуються 42 рецептами з десяти багатонаціональних сіл Одещини, що розташовані навколо найбільшого українського озера Ялпуг.

Докладніше про гастрономічний етнофестиваль «Буджак Фест»
можна дізнатись з сайту https://budjakfest.com/