Книга «Історія фортеці Ізмаїл»

     Жваво цікавлячись історією рідного краю, співробітники бібліотеки ІДГУ взяли участь в екскурсії одним із найбільш примітних історичних районів Ізмаїла – територією колишньої фортеці, де зараз створюється культурно-історичний центр «Діорама».

     Незвичайну подорож часом провів відомий історик-краєзнавець Олександр Сєріков.

     Він показав, де були розташовані різні оборонні, побутові та культові споруди, розвінчав головні історичні міфи про фортецю й розповів, що хотілося б зробити, щоб фортеця Ізмаїл перестала вважатися втраченою.

     Також Олександр Олександрович подарував бібліотеці університету книгу «Історія фортеці Ізмаїл» із дарчим написом.

     У книзі частково узагальнено й систематизовано відомості про події сивої давнини, пов’язані з територією фортеці, використано матеріали з фондів Ізмаїльського музею О. В. Суворова, Ізмаїльського меморіального парку-музею «Крепость» і безліч публікацій.

     Автор сподівається, що гідний історичний комплекс врешті-решт буде створено, і багатовікова героїчна фортеця не буде стерта з лиця землі.

     Книга Олександра Серікова поповнить фонд бібліотеки ІДГУ і буде у нагоді всім, хто цікавиться історією не тільки рідного міста, але й Українського Подунав’я загалом.