День Української державності

28 липня 2022 Україна вперше відзначає   День Української державності. Указ про запровадження свята президент Володимир Зеленський підписав під час параду на День Незалежності у 2021 році.

«Нашу велику українську сім‘ю єднає родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб і Державний гімн. На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об’єднуватися задля її збереження. Ми думали, що запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу. Бо забули, що ще далеко не всі вороженьки – як роса  на сонці… Але ми не забули, якого ми роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, бо це наша доля», – сказав Президент України. За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України.

Працівники бліотеки ІДГУ вітають зі святом  та пропонують  до вашої уваги книжкову виставку, яка містить літературу про історію, становлення, розвиток та сьогодення  української державності.