Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»

9-11 червня 2023 року Одеська національна наукова бібліотека провела загальнонаціональний комплексний захід соціокультурного та науково-комунікативного спрямування ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ, у рамках якого відбулася ХХІІІ Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині».

Традиційно метою Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» є сприяння відродженню і розвитку культури в Україні, утвердженню національної ідентичності українського народу та популяризації державної мови, що набуває особливо важливого значення під час війни. Виставка-форум також покликана стимулювати розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження, сприяти промоції та репрезентації сучасної української книги, вихованню культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі, поповненню бібліотек Одещини сучасною вітчизняною книжковою продукцією.

Бібліотека Ізмаїльського державного гуманітарного університету долучилась до Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині».

До уваги читачів представлено книжкову виставку нової української літератури, метою якої є сприяння відродженню і розвитку культури в Україні та популяризації державної мови.