Ціннісні орієнтири навчально-виховного процесу у позашкільних навчальних закладах

Бібліотека ІДГУ отримала від Інституту проблем виховання НАПН України методичний посібник “Ціннісні орієнтири навчально-виховного процесу у позашкільних навчальних закладах”

Трансформаційні зміни сучасного суспільства ставлять перед освітньою системою нові завдання щодо змісту і форм позашкільної освіти. Перехід до новітніх методів навчання і виховання з використанням аксіологічного підходу потребує оновлення змісту навчально-виховного процесу.

До колективного методичного посібника увійшли навчальні програми з позашкільної освіти для різних напрямів і типів позашкільних навчальних закладів, розроблені на основі аксіологічного підходу. Зокрема, представлено навчальні програми для гуртків соціально-реабілітаційного, художньо-естетичного, декоративно-ужиткового, гуманітарного напрямів позашкільної освіти. Практичну цінність становлять методичні рекомендації, що забезпечуватимуть реалізацію навчальних програм у навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів з метою ефективного формування ціннісних орієнтацій у вихованців.

Методичний посібник адресовано науковим і практичним працівникам системи освіти, педагогічним працівникам позашкільних навчальних закладів, аспірантам, студентам.